Sportieve activiteiten

Op en rond Le Roptai zijn in het hoogseizoen tal van sportieve activiteiten mogelijk. Voor een actueel overzicht verwijzen we naar het kopje 'actueel' of naar onze Facebookpagina.

Het activiteitenteam op Le Roptai organiseert in het hoogseizoen ook regelmatig sportieve activiteiten, zie hiervoor de affiches.

Buiten de camping is zijn er ook volop mogelijkheden. Op de pagina ‘wandelen, fietsen, paardrijden’ wordt hier al deels een overzicht van gegeven.

Mountainbikeverhuur is er het hele jaar op Le Roptai. U kunt via de receptie een MTB huren. Prijzen zijn afhankelijk van de duur van de huur. Informeer ernaar bij de receptie.

Per kayak kunt u de afvaart van de Lesse doen. Het beginpunt is ofwel in Houyet of in Gendron. De afstanden zijn respectievelijk 21km (5u) of 12km (2,5u). Wij raden u aan minimaal één dag op voorhand via de receptie te reserveren, zeker in drukke periodes. Bij reservering op de camping doet u een kleine aanbetaling en betaalt u de rest bij vertrek. Verder raden wij u aan eerst naar het eindpunt te rijden, daar de trein of pendelbus naar het beginpunt te nemen en dan af te varen.

Voor overige outdooractiviteiten verwijzen wij u naar Dinant Evasion, Adventure Valley en Agimont Adventure.

In de te downloaden brochure van het Maison du Tourisme vind u meer info: Maison du Tourisme Famenne-Ardenne Ourthe&Lesse

Bowlingbanen zijn er in Givet (F), Libramont en Aye.