Ons bos

In het huttendorp worden regelmatig activiteiten georganiseerd maar kunnen kinderen ook zelf bezig gaan met het bouwen van een hut of optreden op het podium.Midden op Camping Le Roptai bevindt zich een bos van ongeveer 1 ha. Het pad dat naar de jaarplaatsen, het zwembad, de Noorse blokhutten en het gezinskampeerveld leidt, loopt in een cirkel van 1 kilometer hier omheen.

In het bos kan gekampeerd worden met tenten, er zijn echter maar een paar plaatsen met elektriciteit. De open plekken zijn geschikt om (kleine) tenten neer te zetten.
In de zomer zijn er soms speurtochten en regelmatig zien we kinderen verstoppertje of tikkertje spelen in het bos.

Verder leent het bos zich uitstekend voor diverse spelletjes, in de zomer zijn er soms speurtochten en regelmatig zien we kinderen verstoppertje of tikkertje spelen in het bos.

De afdeling Roptai Outdoor heeft een lasergameterrein en een huttendorp aangelegd. In het huttendorp worden regelmatig activiteiten georganiseerd maar kunnen kinderen ook zelf bezig gaan met het bouwen van een hut of optreden op het podium.

Er zijn voorts nog twee jeu de boules banen gecreëerd, waar jaarlijks een groot toernooi en feest plaatsvindt op 15 augustus.

 

De open plekken zijn geschikt om (kleine) tenten neer te zetten.

 

'We hebben heerlijk gelachen tijdens het dierengeluidenspel, waar een paard steeds ‘hinnik’ riep'