Ontdek de Natuur: Wandelen, Fietsen en Paardrijden

De natuurlijke schoonheid van de bossen rond de camping biedt een perfecte achtergrond voor activiteiten zoals wandelen, fietsen en paardrijden. Voor zij die de voorkeur geven aan een ontspannen wandeling of een uitdagend avontuur op de fiets, onze omgeving biedt voor elk wat wils. Het lokale landschap, rijk aan flora en fauna, belooft een onvergetelijke ervaring in de frisse buitenlucht.

Wandelen op en rond de Camping

De bossen nabij onze camping zijn ideaal voor zowel korte als lange wandelingen. Met de goed gemarkeerde wandelroute ‘Les Geais’, die u in ongeveer anderhalf uur kunt voltooien, is de kans op verdwalen minimaal. Deze specifieke route, gekenmerkt door een gele ruit, biedt naast steile paden ook een unieke blik op historische ontginningsputten. Daarnaast heeft de gemeente Rochefort maar liefst 30 luswandelingen uitgezet, variërend van 3 tot 12 kilometer, ideaal voor de enthousiaste wandelaar die de lokale dorpen wil verkennen.

Fiets- en Mountainbiketochten

Het landschap van de Lessevallei, gecombineerd met de heuvelachtige omgeving van de camping, vormt een uitdaging voor fiets- en mountainbikeliefhebbers. Voor wie de voorkeur geeft aan een rustigere route, biedt het Pays de Famenne met zijn 450 kilometer aan knooppunten talloze mogelijkheden voor zowel recreatieve fietsers als meer ervaren mountainbikers. Routes variëren van 20 tot 60 kilometer en leiden u door de adembenemende groene wegen van de regio.

Fietsen en Mountainbikes zijn te huur in Han-sur-Lesse of in Rochefort, zie onze Camping Comfort App voor meer info.

Verken de omgeving cool & geruisloos: huur binnenkort jouw E-chopper!

Hét coolste uitje voor jou en je familie of vriendengroep. Wees zeker dat je dit avontuur gaat beleven en boek alvast je E-chopper, voordat ze weg zijn! Boek je de ‘glimlach garantie” erbij? Dan kun je de activiteit te allen tijde verzetten, voor als het weer slecht is of zodra er andere plannen tussenkomen. Ook loop je geen risico meer op schade! Er zijn speciale routes beschikbaar voor dit uitje. De E-chopper kun je voor en paar uur boeken of voor een hele dag, ook als je niet op het park verblijft!

Paardrijden in de Natuur

Voor de paardrijdliefhebbers biedt de omgeving rond Chanly uitstekende mogelijkheden. Of u nu een beginner of een gevorderde ruiter bent, er zijn opties die aansluiten bij uw ervaringsniveau. Informatie over paardrijdtochten, reserveringen en tarieven is verkrijgbaar bij de receptie, waar ons vriendelijke personeel klaarstaat om u te helpen met het plannen van uw perfecte buitenavontuur.

Ontdek meer bij de Receptie

Bij onze receptie kunt u terecht voor meer informatie over al deze activiteiten. Of u nu geïnteresseerd bent in wandelkaarten, fietsroutes, of paardrijdmogelijkheden, wij voorzien u graag van de benodigde informatie. Ontdek de natuurlijke pracht van onze regio te voet, per fiets, per e-chopper of te paard en maak uw verblijf bij ons een onvergetelijke ervaring.

 Het Pays de Famenne, dat zich uitstrekt van Le Roptai tot Durbuy is ook dé ideale omgeving voor fietstochten langs groene fietsvriendelijke wegen.