Winkelen en markten

In Wellin (5 km) bevinden zich twee supermarkten, de Carrefour en de Colruyt. Beide supermarkten zijn aan de linkerkant van de Rue de la Station als u vanuit Wellin op de rotonde de weg richting de E411, Libin, Daverdisse, Tellin, Halma (N40) neemt. In Han-sur-Lesse (5 km) is een kleine Mini Market. Aldi en Lidl bevinden zich in Rochefort op 11 km.

Voor een dagje gezellig shoppen adviseren we Namen, de provinciehoofdstad. Hoewel het met 55 kilometer niet naast de deur ligt rijdt u er wel via de E411 binnen drie kwartier heen. Neem de afslag 15 naar N90 richting Andenne/Jambes/Namur-Sud/Loyers. Vermijd de dure parkeergarages en parkeer de auto in de buurt van de Rue Bord de l’eau aan de Sambre.

Kleinere plaatsen als Dinant en Rochefort, Marche-en-Famenne en Givet (F) zijn ook interessant op het gebied van winkelen. In Givet (25km) en Marche-en-Famenne (25km) zijn grote hypermarches en winkels van bekende ketens. Deze zaken liggen echter vaak ver uit elkaar buiten het centrum. In Rochefort (11km) en Dinant (35km) is het weer iets meer toeristisch en zijn wat kleinere speciaalzaken te vinden.

Voor een overzicht van wekelijkse markten verwijzen we naar het geprinte overzicht dat u bij de receptie kunt afhalen. Deze markten en ook brocantes en andersoortige markten worden bijgehouden in de activiteitenkalender. Bezoek daarvoor ook onze facebookpagina: www.facebook.com/leroptai

In het hoogseizoen raden we u de avondmarkt van Han-sur-Lesse aan die elke vrijdagavond van 18.00 – 22.00 uur plaatsvindt.